1c022983

E mālama anei au i kaʻu mau lāʻau i loko o ka pahu hau?Pehea e mālama ai i ka lāʻau lapaʻau i loko o ka Fridge?

E mālama anei au i kaʻu mau lāʻau i loko o ka pahu hau?Pehea e mālama ai i ka lāʻau lapaʻau i loko o ka Fridge?

 

Kokoke e mālama ʻia nā lāʻau lapaʻau a pau ma kahi maloʻo a maloʻo, e kaʻawale i ka ʻike ʻana i ka lā a me ka maʻu.He mea koʻikoʻi nā kūlana mālama kūpono no ka pono a me ka ikaika o ka lāʻau.Eia hou, koi kekahi mau lāʻau i nā kūlana mālama pono e like me ka pahu hau, a i ʻole ka pahu hau.Hiki ke hoʻopau koke ia mau lāʻau lapaʻau a emi mai ka maikaʻi a i ʻole ka ʻawaʻawa, inā mālama pono ʻole ʻia i ka lumi wela.

 

ʻAʻole pono nā lāʻau a pau i loko o ka pahu hau.Hiki ke hoʻopau ʻia nā lāʻau lapaʻau ʻaʻole i hoʻopaʻa ʻia e ka loli ʻana o ka mahana i ka wā e hoʻololi ai i loko a i waho o ka pahu hau.ʻO kekahi pilikia ʻē aʻe no nā lāʻau lapaʻau pono ʻole i loko o ka friji, ʻo ia ka hiki ʻana o nā lāʻau lapaʻau ke maloʻo me ka ʻike ʻole ʻia, a pohō ʻia e nā kristal hydrate paʻa.

 

E ʻoluʻolu e heluhelu pono i nā lepili lāʻau lapaʻau ma mua o ka mālama ʻana i kāu mau lāʻau ma ka home.ʻO nā lāʻau lapaʻau wale nō e kau nei i ka ʻōlelo aʻoaʻo "Refrigerate, mai maloʻo" pono e mālama ʻia i loko o ka friji, ʻoi aku ka maikaʻi ma ke keʻena nui ma waho o ka puka a i ʻole ka wahi hoʻoluʻu.

 

ʻO kekahi laʻana o nā lāʻau lapaʻau e pono ai ka hoʻomoʻa ʻana, ʻo ia nā ʻinikua hormone i hoʻohana ʻia i ka wā IVF (in vitro fertilization), a me nā hue insulin i wehe ʻole ʻia.Pono kekahi mau lāʻau lapaʻau i ka maloʻo, akā ʻo kahi laʻana, ʻo ia ka hoʻopaʻa ʻana i ke kano.

 pehea e mālama ai i ka lāʻau lapaʻau i loko o ka friji hale kūʻai

E aʻo i kāu lāʻau lapaʻau a hoʻomaopopo i ka mālama pono ʻana

 

Hiki ke hōʻino i kāu lāʻau lapaʻau ka ea, ka wela, ka māmā, a me ka makū.No laila, e ʻoluʻolu e mālama i kāu mau lāʻau ma kahi maloʻo.No ka laʻana, e mālama iā ia i loko o kāu keʻena kīhini a i ʻole kahi pahu lole lole ma kahi mamao o ka paila, kapuahi a me nā kumu wela.Hiki iā ʻoe ke mālama i ka lāʻau lapaʻau i loko o kahi pahu mālama, i loko o kahi keʻena, a i ʻole ma kahi papa.

 

ʻAʻole maikaʻi ka mālama ʻana i kāu lāʻau lapaʻau i loko o ka lumi lumi lumi.Hiki ke hoʻopōʻino i ka lāʻau i ka wela a me ka wai mai kou ʻauʻau, ʻauʻau, a me ka ʻauʻau.Hiki ke emi ka ikaika o kāu mau lāʻau, a i ʻole e ʻino ma mua o ka lā pau.Hoʻopilikia maʻalahi nā kāpena a me nā lāʻau i ka wai a me ka wela.Hoʻokaʻawale ʻia nā lāʻau aspirin i salicylic a me ka vīnega e hoʻonāukiuki i ka ʻōpū o ke kanaka.

 

E mālama mau i ka lāʻau i loko o kona pahu kumu, a mai hoʻolei i ka mea maloʻo.Hiki i ka mea hoʻomaloʻo e like me ka silica gel ke mālama i ka lāʻau mai ka hoʻohaʻahaʻa.E nīnau i kāu kauka lāʻau lapaʻau e pili ana i nā ʻōlelo kuhikuhi kikoʻī.

 

E mālama pono i nā keiki a mālama mau i kāu lāʻau ma kahi e hiki ai a ma waho o nā keiki.E mālama i kāu lāʻau lapaʻau i loko o kahi keʻena me kahi kī keiki a laka paha.


Ka manawa hoʻouna: Dec-29-2022 Nānā: