1c022983

Skal jeg oppbevare medisinene mine i kjøleskapet?Hvordan oppbevare medisiner i kjøleskap?

Skal jeg oppbevare medisinene mine i kjøleskapet?Hvordan oppbevare medisiner i kjøleskap?

 

Nesten alle medisiner bør oppbevares på et kjølig, tørt sted, og unngå eksponering for sollys og fuktighet.Riktige lagringsforhold er avgjørende for medisinens effektivitet og styrke.Videre krever noen medisiner spesifikke lagringsforhold som i kjøleskap eller til og med en fryser.Slike medisiner kan utløpe raskt og bli mindre effektive eller giftige hvis de oppbevares på feil måte i romtemperatur

 

Ikke alle medisiner må oppbevares i kjøleskap.Medisiner som ikke er nødvendige for kjøling, kan bli uheldig ødelagt av de varierende temperaturene under bytte innvendig og utvendig av et kjøleskap.Et annet problem for medisiner som ikke er nødvendige for kjøling er at medisinene kan fryse utilsiktet og bli skadet av de faste hydratkrystallene som dannes.

 

Vennligst les apoteketikettene nøye før du oppbevarer medisinene hjemme.Bare medisiner som bærer instruksjonen "Kjøl, må ikke fryses" skal oppbevares i kjøleskapet, helst i hovedrommet vekk fra døren eller kjøleventilen.

 

Noen eksempler på medisiner som krever kjøling er hormoninjeksjoner som brukes under IVF (in vitro fertilisering), og uåpnede hetteglass med insulin.Noen få medisiner krever frysing, men et eksempel kan være vaksineinjeksjoner.

 hvordan du oppbevarer nedkjølte medisiner i kjøleskapet på apoteket

Lær medisinen din og forstå hvordan du oppbevarer den trygt

 

Luft, varme, lys og fuktighet kan skade medisinen din.Så vennligst oppbevar medisinene dine på et kjølig, tørt sted.Oppbevar den for eksempel i kjøkkenskapet eller en kommodeskuff unna vasken, komfyren og eventuelle varmekilder.Du kan også oppbevare medisin i en oppbevaringsboks, i et skap eller på en hylle.

 

å oppbevare medisinen i et baderomsskap er kanskje ikke en god idé.Varme og fuktighet fra dusjen, badekaret og vasken kan skade medisinen.Medisinene dine kan bli mindre potente, eller de kan bli dårlige før utløpsdatoen.Kapsler og piller blir lett skadet av fuktighet og varme.Aspirin piller brytes ned til salisylsyre og eddik som irriterer menneskelig mage.

 

Oppbevar alltid medisinen i originalbeholderen, og ikke kast tørkemidlet.Tørkemidlet som silikagel kan forhindre at medisinen blir fuktig.Spør apoteket om eventuelle spesifikke oppbevaringsinstruksjoner.

 

Hold barn trygt og oppbevar alltid medisinen utilgjengelig og utilgjengelig for barn.Oppbevar medisinen din i et skap med barnelås eller lås.


Innleggstid: 29. desember 2022 Visninger: